Без Конкурс и Есенен празник

За съжаление трябва да съобщим и една неприятна новина – тази есен няма да се проведе Есенен празник на домашната бира, както и отложиния Осми конкурс. Знаем, че това са двете най важни събития в календара на асоциацията, но неяснотите около условията за провеждане на съжитие/я с  няколко стотин посетители, сменящите се заповеди на министри и самите министри, прави планирането и провеждането на такива масови събирания най-малкото неудачно за момента. 

Есенният празник е социално събитие, имащо за цел да популяризира нашето хоби и провеждането му с маски, каски, гелчета, еднократни чашки, 2м дистанция и тн. би го обезмислило откъм основната му задача – да е празник и забавление. 

За конкурса обмисляхме всякакви варианти – със, без публика, дистанционно съдене, със и без награди и тн. Но постепено компромисите почнаха да се наслагват и да променят полека условията за провеждането и в крайна сметка щеше да се получи нещо доста по различно от оригиналната идея. Повече от половината гласували в анкетата за конккурса, бяха отбелязали, че е важно да се запази конкурса, независимо от формата. Но това не значи провеждането му на всяка цена ( в буквален и преносен смисъл), инак би се превърнал в самоцел на асоциацията. Което този конкурс не е. В основата си той е повод за колегите да покажат своите  умения и майсторлък, да приготвят нещо качествено и специално и с него да зарадват познати и непознати. За съжаление този повод няма да го има тази година. Но ще има други. 

Знаем че много от по-младите колеги използват конкурса като вид изпит на края на учебната година – да видят как се справят с новото си хоби, да си настроят часовника по другите и ако им харесат резулатите да се похвалят пред приятели ( и неприятели ;) ) и да убедят половинката, че кочината която правят на всеки две седмици в кухнята си струва. Не сме забравили за вас и разбира се сте добре дошли на всяка локална среща, да си поговорим и да си дадем взаимно обратна връзка за бирите. Медали няма да раздаваме, освен ако това не застрашава семейната хармония. Тога ва ще измислим нещо. 

Тази новина вероятно ще раздразни по състезателно настроените между вас, но се надявам да разберете. Знаем че можете да изчакате още няколко месеца заветния BOS, преди да се втурнете към Агенция "Митници" за лиценз :)

Share this post