Есенен празник на домашната бира Русе 2019

Тази година Асоциацията на домашните пивовари в България, проведе традиционния си Eсенен празник в гр. Русе. Наши домакини бяха чудесните хора от бирария Роджерс. Избора на града не е случен и е продължение на желанието на Асоциацията да популяризираме това хоби из цялата страна. 

Събитието се радваше на много силен интерес от страна на публиката и най-вече от „бирената общественост“ в града. Много приятно впечатление направи многообразието от хора които присъстваха – от опитни крафт бирени познавачи, до такива които за първи път се сблъскват с различна от комерсиалната бира. Всички обаче бяха готови да пробват нещо ново, различно и можаха да се убедят в качеството и стиловото многообразие на домашното пиво. 

Особен интерес гостите проявиха към сравнително нестандартните за масовия вкус ейл с мащерка, Берлинер вайс с вишни както и суров ейл. Водеха се дискусии как е направена дадена бира, какво му харесва на всеки опитващ, какво може да се промени. Разменяха се стикери и етикети, прибираха се жетони за спомен , Караилиев снимаше небрежно.А пък домакините от Роджърс се бяха постарали с вкусни бирени мезета и ястия, прохладна обстановка и гостоприемство.

И така постепенно, пладне премина в икиндия, бирата неусетно свърши и гостите започнаха да питат кога ще дойдем пак.
Ще дойдем, особено след такова посрещане 

Благодарим Ви за добре прекараното време и наздраве.

 

 

 

Share this post